
Gisteren wilde ik graag iets romantisch op Netflix kijken, bij voorkeur een fantastische romantische serie. Terwijl ik aan het scrollen was, trok iets mijn aandacht, een film: Lost in Perfection. Ohhh, Lin Mei Shiu! Zei is een van mijn favoriete actrices. Lin Mei Shiu is befraamd voor haar rollen als bijfiguur. Lost in Perfection heeft tags zoals ‘dark’, ‘thriller’ en ‘suspense’. In de trailer leek ze een schurk te spelen. Hoe intrigerend! Daarom stopte ik met zoeken naar die fantastische romantiek en begon te kijken.

Het verhaal draaide om romantische oplichting en moorden. Voor mij was het plot niet zo mysterieus. Het belang van deze film was om de manipulatieve aard van social media te laten zien. Egocentrische helden veranderden in schurken, en het slachtoffer werd de dader. Een andere belangrijke punt van de film was het in twijfel trekken van het concept van de ‘goede vrouw’ en de ‘femme fatale’. Wat maakt een vrouw goed of slecht? En voor wie zijn deze labels eigenlijk belangrijk?
Het acteerwerk van Lin Mei Shiu was uitstekend. Haar personage was complex; ze speelde een (zogenaamd) verschrikkelijke oplichtster. Maar ze leek zo overtuigend eerlijk over haar wandaden. (Haar personage was gebaseerd op de Japanse strafzaak 首都圏連続不審死事件, die dramatischer is dan de film). Ik had graag gezien dat ze meer schermtijd kreeg… De film had een redelijk goed verhaal, maar helaas erg voorspelbaar. Sommige personages (vooral de mannelijke) waren flat, en de emotionele overgangen waren nogal abrupt.
Hier zal ik de mening van de Severmaster invoegen:
“Waarom hebben deze mensen, na de relatie, allemaal om zelfmoord te plegen met houtskool? Waarom? Is houtskool voor hen een reset button?”
Ik gaf de film een 6 op 10, oftewel een voldoende. De Severmaster gaf het een 5. De gemiddelde score kwam dus uit op 5,5.
Leave a Reply